flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Української Державності!

28 липня 2022, 11:51
Цьогоріч Україна вперше святкує День державності, яке минулого року запровадив Президент України Володимир Зеленський. Як вдало зазначив, на своїй сторінці у Twitter, Михайло Подоляк, що росіяни сьогодні випустили по території України більше двох десятка ракет, у них істерика, бо вони можуть вкрасти холодильники, але не можуть вкрасти нашої історії.
Коли Володимир Великий охрестив Київську Русь (за останніми дослідженнями, це відбулось 28 липня 988 року), на Росії було болото, жодної держави, жодного свідомого народу. Хрещення Києва вважається початком розквіту нашої держави. Сотні років наші сусіди намагалися нас знищити, спалити, але Україна, ніби той фенікс, відроджувалась з попелу знову та знову.
Сьогодні ми переживаємо важкі часи, але чим темніша ніч, тим ясніші зорі. Попереду у нас нелегкі часи, та ми українці - вільні та сильні. Ми показуємо світу як добро перемагає зло. Ми вже відродились як нація, виб"ємо ворога з наших міст, все відбудуємо і знову наша держава розквітне. Ми повинні берегти нашу історію, розвивати та передавати далі наступним поколінням. Щоб росія, яка всі роки намагалася зробити із нас людей без держави та історії, сама такою стала. Бо ми були, є і будемо. Українці, сини та доньки князів, про яких знали в цілому світі, козаків, на яких рівняються й досі. За нами перемога.
Тому, шановні громадяни, вільної та незламної країни, щиро вітаємо, Вас, із цим молодим святом, яке має тисячолітню історію! Ще не всі воріженьки згинули, як роса на сонці, але і ми з вами браття козацького роду!