flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ШАНОВНІ УЧАСНИКИ СПРАВИ!

20 червня 2022, 08:43
     НАГАДУЄМО про приймання та реєстрацію документів електронними засобами зв`язку.
Канцелярія, відповідальна особа суду, щоденно протягом робочого часу суду забезпечує прийняття та реєстрацію документів, що подаються до суду.
Приймання та передавання документів електронними засобами зв'язку здійснюється відповідно до Положення про порядок використання ресурсів локальної обчислювальної мережі в Державній судовій адміністрації України, територіальних управліннях Державної судової адміністрації України, місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції, затвердженого наказом ДСА України від 04.12.2013 № 164, та Тимчасового порядку обміну офіційними електронними документами, затвердженого наказом ДСА України від 15.11.2016 № 231.
Процесуальні документи, що надійшли напередодні розгляду справи або в день розгляду справи після їх реєстрації в АСДС із зазначенням дати і часу отримання цих документів, негайно передаються суддям, в провадженні яких знаходяться вказані справи, із зазначенням в АСДС дати і часу передачі та отримання цих документів.
Разом з цим, документи (заяви, клопотання) надіслані в день розгляду справи, мають бути подані завчасно, не за п`ять хвилин до справи, чи під час неробочого часу суду. Оскільки, після надходження відповідного клопотання, заяви, такий документ перевіряється, роздруковується, реєструється, присвоюється порядковий номер вхідної електронної кореспонденції, прикріплюється до відповідної справи та передається судді. На всі ці дії витрачається час, приблизно від 15 хвилин до 30 хвилин.
На жаль, досить часто учасники справи зловживають своїми процесуальними правами, надсилаючи на електронну адресу свої заяви, клопотання, тощо за межами допустимого, розумного часу до часу розгляду справи, у зв`язку з чим мають місце негативні процесуальні наслідки для сторін, чи відкладення розгляду справи, бо такі процесуальні документи судді отримують вже після справи.
Тому, для вчасної реєстрації процесуальних документів, ЗАУВАЖУЄМО:
Процесуальні документи, надіслані електронними засобами зв`язку приймаються у робочі дні:
з понеділка до п`ятниці із 8:00 до 17:00. В день розгляду справи, не менше як за 30 хвилин до розгляду справи.
Обідня перерва (неробочий час) з 12:00 до 13:00.
Після зазначеного часу , процесуальні документи, які надійшли на електронну адресу суду так само підлягають обов’язковій реєстрації в Автоматизованій системі документообігу суду, і вони вважаються поданими до суду в певний робочий час суду.
 
     Пресслужба суду