flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи Рахівського районного суду Закарпатської області на період воєнного стану по всій території України

07 березня 2022, 15:36

 

      У зв’язку з підписанням Президентом України Володимиром Зеленським указу від 24.02.022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 №2102-IX, відповідно до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, Закону України «Про правовий режим воєнного стану», беручи до уваги лист Закарпатського апеляційного суду №2/4798/2022 від 25.02.2022, рекомендацій Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану, з врахуванням ситуації, що склалася в державі та з метою вирішення ряду питань щодо оптимального режиму роботи в умовах воєнного стану, забезпечення безперебійної роботи суду та виходячи з поточної ситуації в даному регіоні інформуємо про те, що Рахівський районний суд Закарпатської області продовжує працювати у штатному режимі.

Закликаємо громадян, які є учасниками судових розглядів, утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачає обов’язкової присутності. Також просимо громадян утриматися від відвідин суду, якщо така потреба не є нагальною.

Якщо за об'єктивних обставин учасник провадження не може брати участь в судовому засіданні в режимі ВКЗ за допомогою технічних засобів, визначених КПК, як виняток допускається участь такого учасника в режимі ВКЗ за допомогою будь-яких інших технічних засобів, в тому числі і власних.

Нагадуємо, що подати документи до суду ви можете:

  • засобами підсистеми «Електронний суд»;
  • на офіційну електронну адресу суду inbox@rh.zk.court.gov.ua;
  • направити поштою: м.Рахів, вул.Карпатська,15, 90600.

Звертаємо увагу, що відповідно до правових норм, правосуддя в умовах воєнного стану здійснюється лише судами. Так, згідно із статтею 12-2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,  в умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України. Повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.

Однак, у випадку загрози життю, здоров'ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів буде оперативно прийматися рішення про тимчасове зупинення здійснення судочинства Рахівським районним судом Закарпатської області до усунення обставин, які зумовили припинення розгляду справ.

Проведення особистого прийому громадян керівництвом суду припинено на невизначений період.

Про усі зміни в роботі суд додатково буде інформувати громадян на офіційному сайті та у мережі Фейсбук.

Зберігайте спокій! Перемога буде за нами!

 

Пресслужба суду